Novi Sad
23.09.2014.
06:24 > 06:41
Radna grupa za reorganizaciju JKP u "Lisju", "Stanu", "Zelenilu", "Putu" i "Čistoći" vratila je na doradu predlog tehnološkog viška radnika radi usavršavanja sa Zakonom o radu.
  • iva

    25.09.2014 10:50
    Gradska vlast godinu dana nije u stanju da reši tehnološki višak u jkp "stan"-u, a pretenduje da vodi pokrajinu, baš su se pokazali u vodjenju grada!!!Nisam član nijedne partije, samo sam kao glasač "kaznila" demokrate, a ispostavilo se najviše sebe i radnike jkp"Stana", vwrovatno i radnike drugih javnih preduzeća...
  • anonimus

    25.09.2014 10:06
    Radnici Jkp "Stana"-a očajni, s ugroženom egzistencijom, pitaju gradonačelnika i gradsku vlast dokle će ne činjenjem i ne rešavanjem tehnološkog viška u preduzeću ,da svakim danom radnike stavljaju u još teži položaj. Radnici ćute i posmatraju vas, ali neće dugo...
  • Сремац

    25.09.2014 08:21
    ИЗМИШЉАЈУ ПОСЛОВЕ
    У ЈКП Водовод и канализација сада има 12 Сектора,а пре Бјелајца је било свега 3 Сектора.Ништа се није добило на побољшању услуга,осим што се запослило на стотине партијских послушника.Ако се то зове услуга,добра је услуга.Данас је рецимо бивши директоров шофер - руководилац,бивша секретарица - пословођа,а контролора,диспечера,груповођа на десетине.Дали је ДДД предложила измену систематизације у овом ЈКП?Дали неко у граду сме да пита шта се овде дешава?
  • Lasla Gala

    24.09.2014 15:41
    Komentar na prethodni
    Potpuno se slazem. Prosto je vise nepodnosljivo ziveti u komsiluku Stana i gledati sta rade neki ljudi. To mi uopste nije potrebno u komsiluku, a mislim da tako misle i vecina ostalih stanara iz okruzenja. Ne znam kako je kod ostalih JKP, da li su i oni tako bahati i da li voze isto tako skupa auta.
  • Ja (original)

    24.09.2014 15:09
    Hm
    @I ja - za Ja - hejteri

    Niti jedan direktor JP-a ne dobija platu od bilo koga osim preduzeća u kojem je direktor. Interesantno je to da je "radnik" bezgrešan sam po sebi.

    @pošten radnik
    Nisam direktor, nisam na minimalcu. Gde ste bili da se pobunite dok ste dobijali punu platu?

    Partije zapošljavaju deceniju i više unazad svoje vojnike, niko se nije bunio, sad kad kreće priča o minimalcu počinje da se javlja bunt koji se izražava, kako sam i rekao u komentaru, u hejterskom stilu. Treba raditi više za manje para pa hajmo, pljuj do mile volje.

    PS
    Ne znam ni gde se nalazi JKP Stan.
  • Zloheb

    24.09.2014 06:15
    smisao
    Verujem da ove komentare čitaju i članovi radne grupe, pa da malo pomognem:
    - Razlog postojanja javnih i javno-komunalnih preduzeća nije profit već obavljanje delatnosti od javnog značaja.
    - Vezivanje broja zaposlenih za za godinu 2001. ili sličnu ima smisla samo u preduzećima koji pružaju isti obim usluga kao i 2001 godine.
    - Prosto smanjivanje broja zaposlenih, bez analize strukture neće popraviti ništa
    - smanjivanje broja zaposlenih otpuštanjem ljudi, bez uvođenja efikasnog mehanizma zabrane novog zapošljavanja na izmišljena radna mesta je ravno smrtnom grehu
    - Sistem JKP i JP u Novom Sadu je zreo za reorganizaciju pošto, zahvaljujući raznim izmenama osnivačkih akata preduzeća (činjenim zarad lakšeg vršenja uticaja na pojedine delatnosti) trenutno ima preklapanja - neka JP i JKP su jedno drugom konkurencija.

    Mogu ja još, ali ne verujem da neko želi ozbiljno da se pozabavi analizom (BTW - ima u gradu jedna ozbiljna analiza - ozboljno je i plaćena 2008 ili 2007)
  • Stanar

    24.09.2014 05:29
    u Lasla Gala
    Komsinice, nisi jedina koja prati orgije preko puta u jkp stanu, pijanog direktora svaki dan vode do auta, muzike mi je preko glave, radnici se moraju snalaziti jek ko zivi od 12 hiljada... cak kada su prosle godine i strajkovali nije bilo ovakvo ludilo, haos...valjda ce novi nacelnik supa konacno poslati ekipu ali novu iz privrednog da malo proceslja sta se sve ovde radi, a i gradonacelnik mora ovo da prekine...
  • I ja

    24.09.2014 03:26
    za Ja - hejteri
    Covece, da li si ti svestan sta si napisao? Jesi li ti to hteo svojim smesnim komentarom da kazes da je situacija u javnim preduzecima mnogo ruzicastija nego sto svi mi ostali, i gradjani i radnici, mislimo? O kakvom govoru mrznje ti pricas u situaciji u kojoj zbog tudjih kradja na kraju ispasta radnik a i svaki gradjani? Da li ti uopste znas da se nikome od direktora javnim preduzeca ne trese guzica, posto svi primaju punu platu direktno iz gradske a ne iz kase preduzeca u kojoj nema vise ni za isplatu minimalca radnicima. Za sve sto se generalno desava u Srbiji, u mnogo civilizovanijim zemljama bi vec odavno potekla krv. Tretirati narod i prosecnog gradjanina kao marvu, za tebe to ne zasluzuje ogorcenost, bes i revolt? Sta si ti, neka cica ili cican zaljubljen u nekog direktora javnih preduzeca ili vise njih, ili si mozda ti upravo jedan od njih pa se bojis lincha, ha?
  • Svan

    23.09.2014 23:07
    Radna grupa je formirana sa ciljem reorganizacije javno-komunalnih preduzeca u gradu. Ta preduzeca imaju visak zaposlenih, i sistematizaciju bi trebalo obaviti u skladu sa zakonom. Predvidjene su i otpremnine.Sa manjim brojem radnika ta preduzeca mogu efikasno da rade, a da smanje troskove.
  • 23.09.2014 20:19
    RBV
    Predsednik radne grupe Radovan IVetića kazao je ...čovek koji vodi 14 stečajeva sramota fuj fuj
  • n.Grabez

    23.09.2014 19:55
    PARKING SERVIS
    Hoce li mi neko reci,kako to da u Parking Servisu nema viska zaposlenih.Mogu da budu u radnom odnosu i ako su stekli prvi uslov za penziju.Gde to ima.Daj da im deca zavrse skole,pa da ih ubace na njihova mesta.Dokle je ova drzava nekome majka,nekome maheha.Objavite nesto i o ovoj budzetskoj firmi!
  • Ja

    23.09.2014 18:40
    Pa
    za Ja - Hejteri

    A jel se to neko osetio prozvanim? Meni bi bilo cudno da radnici hvale svog direktora, u ovom slucaju JKP STAN, za koji su izdvojene pare za otpremnin a nece da ih pusti iz firme. Ocigledno je da se zna ko pije i ko placa ali je isto ocigledno da radnici dobijaju minimalac a direktor i sefici punu platu. Pa bih voleo da se doticni komentator predstavi jer ocigledno je da nije radnik na minimalcu. To sto radite sa firmom znajte da necete moci jos dugo. Provereno
  • POSMATRAC

    23.09.2014 18:04
    nema preskakanja
    Koliko samo u gsp-u ima viska u administraciji. Takozvanih samostalnih saradnika a vozaca hvali.
  • savetnik

    23.09.2014 15:52
    Mislim da bi bilo odlicno da savetnik direktora jkp Stan g.Goran zaposli određeni broj radnila u svoju firmu posto i ovako se sve kupuje od njega,da se olaksa malo savetniku da ne radi tololiko puno,
  • Ja

    23.09.2014 15:12
    Hejteri
    Je li 021.rs objavio članak o nekom, ili više novosadskih JP, kreće poveći broj komentara napisan stilom kvalitetnog hejtera. Za većinu je jasno da su vojnici neke partije i imaju jasna zaduženja. Jedan dobar broj komentara, ako ne i većinu, ostavljaju zaposleni tih istih JP naravno u istom stilu. Zajedničko za sve njih je, srpski rečeno, pljuvačina. E sad, 021.rs jasno stavlja na znanje da komentari koji sadrže pretnju, govor mržnje i slično ali ga se oni prvi ne pridržavaju pravdajući to sa tim da komentari ne odražavaju stavove redakcije. Pa šta, govor mržnje je svakako govor mržnje bez obzira padala kiše ili ne.
  • Nebojša

    23.09.2014 14:58
    Nemaju vremena trećesrbijanske pijavice
    eno ih ispred Republičke Skupštine Vojvodine, žale se!
  • LaslaGala

    23.09.2014 14:15
    Cobrda iznosi neistinu svaki put u novine. Setimo se clanka koji je nedavno izasao i gde je gradonacelnik izjavio da su pare prebacene JKP Stanu, na sta je Cobrda izjavio da nije tacno, a sada vidimo da su pare prebacene na racun tog preduzeca sredinom jula meseca. Upsss zamalo da zaboravim da pitam sta se desilo u petak 19.09.2014. godine oko 15h u tom preduzecu, bese policija ili su me oci prevarile!? A cujem da su se neki i zakljucavali u kancelarijama, a drugi bezali, toliko o njihovom postenju! Poz veliki od komsinice preko puta, koja ima vase snimke orgijanja, bezanja i kasnih ponocnih radova!
  • 23.09.2014 13:45
    novinari, novinari...
    "Radna grupa za reorganizaciju JKP u "Lisju", "Stanu", "Zelenilu", "Putu" i "Čistoći" vratila je na doradu predlog tehnološkog viška radnika radi usavršavanja sa članom 155 Zakona o radu."
    Kaže se USKLAĐIVANJA umesto usavršavanja.
    Nepismenost se toliko uvukla u sve pore ovog društva, sve češće i na ovom sajtu nailazim na neposmenost: ne samo u komentarima, nego i u novinarskim tekstovima.
  • OČAJNI

    23.09.2014 13:36
    Da li znate...
    Da je u Čistoći najveći kreator sistematizacije radnih mesta čovek koji je tu istu Čistoću nekoliko puta tužio i u poslednjih 10 godina sve ukupno nije radio ništa. Navodi su vrlo proverljivi i ovaj kreator je poznat svima u firmi. Kada je došla aktuelna vlast ovaj kadar je naprasno postao otkriće što su oni iskoristili da im odradi prljav posao a on da dobije neku satsifakciju. Jadno svrstavaju ljude u tehnološke viškove koji bi još nešto i doprineli koliko toliko da se stvari poboljšaju ali zato stvaraju prostor da ostanu njihovi stranački poslušnici. Eto šta su reforme u javnom sektoru dokosuri i ono iole što valja zarad stranačkih poslušnika.
  • Veliki brat

    23.09.2014 13:06
    je snimio
    Dragi gradjani, samo vi budite ovce i dopustite da se neke stvari koje vas se i te kako ticu, odrade bez vaseg ucesca. Konacno, vi ste ti koji ce na koncu platiti ceh svih bahanalija kao i ostavljanja u javnim kuc..., pardon preduzecima svih onih nebuloznih, laziranih i nepotrebnih takozvanih administrativnih kadrova kojih je u istima po nekoliko stotina, i inace i do 8 puta vise neko preko potrebnih radnika, kojih obicno nema vise od 50-tak u svakom od ovih javnih ... cega god. Dakle, nista ne brinite, sve sto vas do sada nije dotaklo i izazvalo vas gnev odnosno bilo kakav imuni odgovor kod vas, snaci ce vas uskoro u punoj silini i uz punu lepezu simptoma. Pozdrav svim Novosadjanima,
  • deda

    23.09.2014 12:46
    jednostavno
    Stvar je jednostavna. Raspisati tender za obavljanje poslova iz komunalnih oblasti na tri godine. Ko ispuni uslove i ponudi najmanju cenu za obavljanje tih poslova dobija posao. Kakvi bakraci, kakve sistematizacije i gluposti. Kakva ova ona vlast, nismo mi u Srbiji dorasli drustvenoj svojini. Sve to treba privatizavoti, pa neka privatniku glume strucnjake.
  • imam velik nos(pajser)

    23.09.2014 12:42
    Jadni su ljudi sto se preko veze zaposljavaju. kako ih nije sramota prema drugim ljudima,prijateljima koji se muce,komsijama sto ni za struju nemaju,bolesnoj deci koja ni za lek nemaju a ciji su roditelji na birou. Ja recimo imam velik nos,da se ne uvlacim sa tim nosom gde bih. morao sam. izvinjavam se gore navedenim,mozda sam kontradiktoran,al sta bih bez para i sa tom nosinom radio. shvatite me
  • 23.09.2014 12:29
    Direktori
    Direktor puta je covek koji nije ni ziveo do skora u Novom Sadu po struci ni blizu delatnosti JKP PUT po znanju jos dalje a po sposobnoscu tragedija. Uzi krug saradnika cine mu ljudi koji su bili u prethodnoj upravi kada je dug Puta sa 43 otisao na 712 miliona dinara. Od tih vajnih strucnjaka niko nije tehnoloski visak pa ni pravnik koji je odgovoran za visemilionske stete nacinjene nestrucnoscu i neznanjem.
    Vecina radnih mesta koja su vezana proizvodnju gase se a bice popunjena licima iz agencija.
  • Perica

    23.09.2014 12:23
    Sve po redu
    Znamo kako smo prosli sa radikalima 2004-2008 a isto tako procemo i sa naprednjacima samo sto su oni sad mnogo perfidniji pa su sebi mandat oma produzili na 6 godina ( Izbori 2012 pa izbori 2014).
    Doneli su Zakon o radu koji je smesan. Umesto da se zakonom omoguci veca zarada (poslodavci da placaju doprinose na pun iznos a ne na minimalac - javna tajna da deo novca ide preko banke a deo u kesu na koji se neplacaju doprinosi) oni omoguce jos vece ugnjetavanje i skresu plate za 10 -15 %.Povecaju cenu struje ugalj zabrane da se prodaje ,gas ode gore ,drva nema a zima samo sto nije i to zajebana. Vucic je umislio da je najpametniji a vodi nas u propast. Nikolic predsednik smejurija samo kad ih vidim na TV smuci mi se.Obozavam kad kazu tako je u svim zemljama na zapadu ali nikako da kazu da tamo nema sanse da radis a da ti neplate i neuplate doprinose. Da predsednik drzave nema sumnjivu diplomu sa fakulteta itd itd. DNO
  • 23.09.2014 12:05
    @Poznavac prilika
    Kakve veze ima """ Dinara je lepa planina, Drina je bistra i lepa reka, a Dunav ko Dunav - velika reka. sa Lisjem Stanom Putom Zelenilom i Cistocom .
  • zabluda

    23.09.2014 11:46
    bolje da je smesno da ne bude zalosno
    sve je tako kako doticna ZABLUDA kaze ,volim sto si me malo podsetio na geografiju i da je takvih malo vise ,svaki vikend bi gledali cuvenu PARADU PONOSA ,umesto necu da te citiram zavicajnih dana..ja licno mislim da si promasio zemlju i grad u kojem zivis i mislim da ZANELA TE SVETLA VELIKOGA GRADA ...jos jednom hvala na lepim recima i predlog je izadji javno pa da ti cestitam...
  • magla

    23.09.2014 11:18
    prodaja magle
    Šta je sa ostalim preduzećima?
    U njima nema viška zaposlenih?
    Koliko mi je poznato,većina navedenih preduzeća nisu bila pod SNS kapom u onoj prvoj raspodeli(izuzev zelenila),što znači da se tu nije primao sns kadar,već kadar neke druge stranke i naravno oni su sada na redu prvi da dobiju otkaze.Gde je poslovni prostor?Spens?Gradska kuca?Gospodo,ako ima viška (a svi znamo da ga ima u svim preduzećima,i to je 90% stranački kadar),onda ajde da pročešljate sva preduzeća
  • milan

    23.09.2014 11:16
    Sve mi se vise cini da mi neko i ponudi mesto u JKP da bih ga odbio. Teske rupe su postali gde svako svakoga vata za gusu. Jedino jos direktori i njihova armija pomocnika imaju neke koristi ostali su topovsko meso.
  • gica

    23.09.2014 10:52
    teraj sve one sto su se preko veze zaposlili. propale studente sa laznih fakulteta i polupismen svet
  • coco

    23.09.2014 10:35
    Nastavak II
    Drugi način počinje sa obimom poslova, sa raspoloživim sredstvima za rad i sa raspoloživim izvršiocima. Stavi li se ovo u odnos sa adekvatnim normativima (njih ili imaju, a ne koriste, ili se računaju), sagledaju se potrebe u sredstvima za rad (ima li dovoljno ili ne?) i potrebe u izvršiocima. Tek se onda pristupa popunjavanju i sagledavanju obima potreba, na prvom mestu rukovodilaca na terenu, a onda i potrebne i dovoljne administracije. Tako posmatrano, samo budala može da stavi 10 rukovodilaca i administrativaca na 10 proizvodnih radnika!

    No, kako sistematizaciju prave partijske neznalice, one umeju samo da misle na sebe! Drugo, jednostavno ne znaju! To prevazilazi njihove kupljene diplome (kupovinom diplome ne kupuje se i znanje!).
  • coco

    23.09.2014 10:34
    Nastavak I
    Kada je sistematizacija u pitanju, dve su krajnosti:
    1. Način kao oni prave sistematizaciju.
    2. Način kako se pravi sistematizacija.
    Prvi se svodi na otprilike: Imamo Tiku, on je generalni. Njega stave na vrh sistematizacije. Onda imamo Žiku, Peru, Jovu i Miku (čitaj: Mojko, Svojko, Tvojko i onaj ničiji ili je iz konkurentske stranke – Mika). A imamo tri sektora. Stavimo na čelo sektora prvu trojicu, a ovaj ničiji je višak! Imamo i nekih 12-13 taze partijski zaposlenih, oni će biti savetnici, pomoćnici i koordinatori. Na dalje da vidimo koga na mesta rukovodilaca RJ, a ko je višak jer nije naš…
    I kako god se rasporedi, sve se završi sa nivoom poslovođa, a radnika koliko bude - bude! A obično bude negde, pola-pola, radnika i neradnika, tj. administracije!
    (nastaviće se)
  • 23.09.2014 10:31
    prepisite
    prepisite sistematizacije koje su bile u vreme Bebica, Babica, Sikoparije i Pejica i imace te optimalni broj zaposlenih
  • Samo vas gledam

    23.09.2014 09:45
    Jkp Stan večito u nekim problemima, minimalci kasne mesecima a vozni park kao nov, kako je to moguće? Isto važi i za Vodovod, RTV..
  • Stop

    23.09.2014 09:36
    Lopovluku u Stanu
    Zasto sindikat cuti? Prosto, radni nalozi se storniraju, majstori odradjuju posao po svojim cenovnicima i svi zadovoljni osim postenih radnika koji nemaju dodir sa radovima. I dokle ce Stan da posao ustupa podizvodjacima koji su u rukama tih istih rukovodilaca koji sklapaju poslove za Stan? E moj direkrore, pardon ve de...
  • Dzono

    23.09.2014 09:30
    Setac
    Sta prica ovaj Cobrda? Pare su dobijene od grada, radnici se prijavili dobrovoljno a sada im nude kojekakve ponude za posao u privatnim firmama ne bili oslobodili mesta za otpremnine za svoje podanike. Zasto maltretira radnike Stan-a koji su svoj radni vek ostvarili u toj firmi a hoce da pogura svoje ljude koji su dosli iskljucivo da bi uzeli otpremninu? Nadam se da ce se SPO na sledecim izborima brojati u promilima.
  • svedok

    23.09.2014 09:16
    "nesposobno" poslovodstvo
    Koliko godina je potrebno top menadžmentu JKP STAN da naprave korektnu sistematizaciju radnih mesta? Koliko godina je potrebno gradskim vlastima da se odrede kako treba da izgleda komunalni sistem grada? Što bi rekao narod "duvaju u istu tikvu". Oni imaju jedinstven zadatak da troše vreme i pri tome maksimalno uruše komunalni sistem,a posle će lako.
  • poznavalac prilika

    23.09.2014 09:01
    zablude
    Strašno je koliko su nas obmanjivali sa departizacijama! U JK preduzećima i dalje bukvalno divljaju stranački i posebno nestručni ljudi i poslušnici. Kadrovsku politiku vode bukvalno "čobani", od predradnika i poslovođa, pa na dalje. Oni vedre i oblače pretnjama za radno mesto i uslovljavanjima da se učlanite u ovaj ili onaj sindikat ili partiju, a za "članarinu" (č;mito) traže i do 10% od plate radnog mesta gde vas postave!? Digresija: Dinara je lepa planina, Drina je bistra i lepa reka, a Dunav ko Dunav - velika reka. Sada da nastavim, sve šta se dešava u JK preduzećima svi znamo, ali niko neće da pita radnike,koji su uzgred u strahu i pojedini se jeftino prodaju, šta oni znaju o situacijama u njihovim preduzećima, pljačkama, mobingovanju, koje je u sve većem usponu nažalost. Znaju radnici mnogo više nego što polupismeni partijski silnici pretpostavljaju. Partijske ljige opstaju, jer se neke institucije sistema i njihovi prilepci prave "slepi" ili su i oni zastrašeni ili potkupljeni, jer trećeg odgovora nema! Zašto ombudsmani, zaštitnici građana, inspekcije i mnogi drugi ćute? Gradonačelnik našeg grada bi trebao malo više da brine o komunalnim sistemima nego o planinama i rekama, koje mu trebaju da bi opstao na vlasti i još po nešto...! Ko razume shvatiće. Novi Sade pamet u glavu, uskoro ćemo morati ozbiljno da odlučimo o tome ko će da nas vodi, a to znači kakvu ćemo vodu da pijemo, po kakvim ulicama i parkovima da šetamo, gde će nam deca odrastati i kasnije raditi, itd. Znate li da je pijaća voda strategijsko dobro, da je to resurs, koji će u skorijoj budućnosti biti resurs oko kojeg će se voditi borba za goli život? Negde u svetu to već jeste. A mi, šta radimo? Prepuštamo to društveno dobro partijskim šalabajzerima, koji vide samo baru bez krokodila, zavičajne veze i naravno puno novaca bez poreza. Ako sam bio oštar, izvinjavam se samo ugroženim radnicima, a žarko bih želeo da ovo pročita neko iz prozvanih institucija, da vidimo koliko su hrabri i spremni da krenu i malo pročešljaju ovu nakoćenu žgadiju i opravdaju sve priče pre izbora. Jedino priznanje odajem Premijeru koji pokušava na širem planu, ali saradnike izgleda ne zna da "ubode". Eto mu gradonačelnik, Maja, Mirović, itd, za koje nije ni svestan koliko je promašio. Ali bez obzira na sve, dobro čini za ovu napaćenu zemlju i ja ga svesrdno podržavam. Neka nam je Bog u pomoći.
  • jo

    23.09.2014 09:00
    Vrlo prosto
    Jeftinije će koštati da angažuješ 10 švaba,platiš im smeštaj i hranu,daš rok od 15 dana da pregledaju i napišu kako to kod njih radi i sa koliko radnika.Kakvi članovi 155 zakona kakvi bakrači što taj član niste čitali kad ste se uvaljivali unutra ko u voz.I kakve crne otpremnine kad se pokupuju kola,stanovi,nameštaj kad se pare pjedu i popiju onda će da okupiraju šaltere za dečiji dodatak i socijalnu pomoć.Što se pravimo pametni kad to nismo,da smo sposobni to da rešimo davno bi rešili
  • StanKo

    23.09.2014 08:33
    Ucena
    Pitajte Čobradu Janka do kad ce da ucenjuje radnike i da ih primorava da potpisu sporazum da im se dugovanje plata za oktobar i novnovembar 2013. vraca u ratama od naredne godine. A za neupucene Janko je dosao u „Stan” u decembru 2013. i preskočio plate za oktobar i novembar2013. naravno da ne bi on i oni sto ih je doveoo u decembru cekali dva meseca . Ucene tipa potpiši pa ces biti ili neces biti na spisku kao tehnoloski višak ili povuci tužbu i tako u nedogled. Nije danas lako biti radnik u “Stanu” sa pola minimalca mesečno, a u isto vreme Janko deli nepovratnu pomoć, stimulacije za njega podobnim “radnicima”.
  • posmatrac

    23.09.2014 08:25
    neradnici se i dalje bahate
    gospodo iz gradske vlasti po kozna koji put pokazujete svoje pravo BAHATO I NERADNICKO LICE, stidite se!
  • 123

    23.09.2014 08:19
    A 200 viška (ne)radnika u JKP ViK ?
  • Bu

    23.09.2014 08:08
    Teska bagra,nema nam pomoci...
  • dotakli smo dno

    23.09.2014 08:00
    sa ovom vlasti, pri ovakvom zakonu
    Kako ja ovo shvatam, sadašnji predlog za sistematizaciju i višak radnika je bio čisto politički urađen, bez grama mozga, gde su se čuvale politički zaposlene gu*ice dok su radnici puštani niz vodu, bez obzira na njihovu potrebu za osnovnu delatnost firme.
    Sada im je vraćen na "doradu", tj. da budu ipak malo skromniji. Da nije tragično, bilo bi smešno!

    Imam jedno pitanje za "vrlog" gradonačelnika:
    Po kom osnovu direktorsku funkciju bitnih JKP obavaljaju dokazano nesposobni ljudi koji nisu u stanju da naprave jednu najobičniju sistematizaciju u interesu budućnosti kolektiva kojim upravljaju, i da lični i partijski interes ostave sa strane?

    Je li to ČUVENO SNS "poštenje" i budućnost kakvu nam nudite?
    Zaista očekujem konkretan i smislen odgovor! Takvo je i pitanje.
  • Građanin pokorni

    23.09.2014 07:49
    Da li smem da pitam?
    "ali je 16. septembra Radna grupa utvrdila da se nisu držali slova zakona, jer se iz sistematizacije, između ostalog, nije video kriterijum za utvrđivanje viška radnika, a ni ukupan broj potrebnih radnika."
    Da li se iz tih sistematizacija uopšte vidi koja su to potrebna radna mesta i koji su uslovi potrebni da bi se sedelo (čitaj radilo) na tim radnim mestima?
    Kada to urade sve ostalo se kaže samo, vrlo lako i jednostavno rešava.
  • 23.09.2014 07:42
    Sindikat
    Sindikata zaposlenih u stambeno-komunalnoj delatnosti na celu Zoranom Radosavljevićem je samo formalno sindikat zaposlenih a u praksi to je produzena ruka poslodavaca koja stiti samo interese poslodavca.
    Neka izadju u javnost i kazu sta su to izdejstvovali do sada u korist radnika. NISTA
    Primer
    U JKP PUT N.Sad pre par godina radnik sad pokojni Oskar Kis dobije otkaz zbog toga sto je bio u alkoholisanom stanju??? ( mozda je popio jedno pivo na 38 C u hladu).Ok .Ali isti taj radnik je godinama radio kao asvalter a inace je bio asmaticar i Sindikat nikad nije nasao za shodno da intervenise .Posle otkaza zbog nemogucnosti lecenja radnik je umro . Imao je oko 35 godina i nije bio alkoholicar nego vredan radnik na najtezim poslovima.
    Predsednik sindikata u Putu napredovao.
  • 23.09.2014 07:32
    INSAJDER
    Ako gradske vlasti hoce ozbiljno da rese problem viska zaposlenih u JP onda se moraju razmotriti sva JP u gradu.U svim JP, bez izuzetka, primani su radnici po partijskim vezama a da najcesce nije postojala potreba za njima.
    Sve ostalo je samo cist bleferaj i prodavanje magle .
  • grbavi

    23.09.2014 07:32
    valjda usaglashavanja sa zakonom o radu
  • Cobrda

    23.09.2014 07:20
    otrezni se
    A da pitate Cobrdu Janka sta mu znace ponude da se predje iz javne firme u privatnu, pri tom kaze ko ne potpise dobija odkaz.U daljem tekstu ce te videti o cemu pricam.
    Predmet: Obavestenje o mogucnosti rada kod drugog poslodavca kao mere za resavanje viska zaposlenih
    Obavestavate se da je poslodavac u saradnji sa Nacionalnom sluzbom za zaposljavanje preuzeo odgovarajuce mere za novo zaposljenje viska zaposlenih koji su obuhvaceni Predlogom Programa za resavanje viska zaposlenih od 28.08.2014. godine, koji je dostavljen reprezentativnim sindikatima u preduzecu. Osnivacu i Nacionalnoj sluzbi za zaposljavanje, te da je utvrdjeno da postoji zainteresovanost poslodavaca za zaposljavanje odredjenog broja zaposlenih koji se obuhvaceni navedenim Predlogom Programa viska.
    SADA IDE DEO TEKSTA U KOME PISE NAZIV FIRME GDE BI TREBALI DA RADE I STA BI TREBALI DA RADE, ALI NE ZELIM DA DOVODIM NIKOGA U OPASNOST ZBOG TOGA.
    S obzirom da ste utvrdjeni kao visak zaposlenih, a navedeni poslodavac je zainteresovan za Vase zanimanje, upucujemo Vas da razmotrite mogucnost zaposljavanja kod navedenog poslodavca, te da nas pismeno obavestite o preduzetim radnjama i ishodu istih!!!! I ko sada ovde zeza u ovom preduzecu, pri tom u sektoru ima 10 ljudi dobije ovo njih 4, jer eto oni im se ne svidjaju. A o platama necu ni da pricam, jer je to prosto sramota!!!
  • IL

    23.09.2014 07:07
    Lako
    Visak zaposlenih se jednostavno resava - lisiti parazita hranljivih materija, i on se sam odstrani.
  • 23.09.2014 07:05
    Javasluk-namestaljke-diskriminacija
    Konkretno
    Sistematizacijom i sistematizacijama se ucvrscuju kancelarijska radna mesta i mesta u administraciji.JKP PUT N Sad ima potrebu za fizickim radnicima ali obucenim za rad na asvaltu,krpljenju i u zimskoj sluzbi.Posao nije nimalo jednostavan a ide dotle da je i opasan(asvalt 180 C, saobracaj itd) Takva radna mesta su svedena na minimum sistematizacijom i predvidjeno je da se ta radna mesta popunjavaju ljudima iz agencija. Na drugoj strani savetnici,samostalni "strucni" saradnici, pomocnici savetnika ,zamenici zamenika i niz drugih izmisljenih mesta naci ce se sigurno u sistematizaciji. Bas ta radna mesta su najnepotrebnija jer to sve vec postoji u ZIG-u a u ovim firmama poput Stana Lisja Puta Cistoce i Zelenila potrebni su radnici na terenu. Put ima arhitekte a nikad nisu i nece nista projektovati, cistoca ima referenta za odvodnjavanje , itd itd.
    Ponovo ce neradnici sebi naduvati plate i ovo smanjenje plata ce najmanje pogoditi njih kao i sistematizacija.
  • 23.09.2014 06:57
    Direktor JKP " Stan " je "zatečen" verovatno od strane komšija kako izlazi sa posla posle odlaska svih radnika mrtav pijan zajedno sa svojom mokrom braćom.
    Gradonačelniče uozbiljite se sa pijanim direktorima ne možete uraditi ni lošu sistematizaciju a tek dobru nikako.
    Uvedite prinudnu upravu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna